Hvis du var i mine sko

Home / Hvis du var i mine sko

HVIS DU VAR I MINE SKO
(3-dages festival på Polymeren)

Det ene par sko efter det andet pakkes ud af silkepapiret og tages op af skoæskerne og stilles op i de rå haller på den nedlagte skosålefabrik Polymeren i Årslev. Det er publikum på festivalen Mod.Strøm, som selv er med til at skabe en gigantisk installation af sko i alle mulige afskygninger og størrelser … sko som publikum har haft med hjemmefra, fordi skoene har en speciel historie tilknyttet.

Video, lyd- og performancekunstneren Tine Louise Kortermand besøger 6 forskellige mennesker og interviewer dem om, hvad man ville have oplevet, hvis man havde været i deres sko. Fx en mand, der som ung arbejdede på skosåle-

fabrikken, en indsat på Søbysøgård, en dreng der fandt en skildpadde i kloakken, en kvinde der elsker at danse i høje hæle … En mangfoldighed af besynderlige og finurlige fortællinger fra alle aldre og tider.

Al musik bliver nykomponeret til 3-dages-festivalen og med inspiration i de 6 små ’sko’ film komponerer de 3 kunstnere Band Ane, Hal Murray fra Basco og Tine Louise Kortermand sammen musikken til forestillingen ”Hvis du var i mine sko”. Elever fra Fåborg-Midtfyn kommune vil komme med små overraskende indslag undervejs.

BILLEDER

Se flere videoer HER

Under 3-dages-festivalen projekteres der video på væggene i de gamle produktionshaller og folks medbragte sko står oplyst og skaber rammen omkring en musikalsk fortælling om sko … hvad folk har oplevet imens de har haft dem på. Igennem melodisk elektronisk musik af Band Ane tilsat fængende violin af Hal Murray og Tine Louise Kortermands sfærisk popsang udfoldes den ene sko historie efter den anden live.

Ind imellem kommer indslag fra lokale aktører … en indskolingsklasse synger en skosang, de selv har komponeret sammen med deres musiklærer. Hver aften afsluttes med fælles-sko-sang og folkedans. Folkedansen som publikum deltager i igangsættes af folkemusikeren Kirstine Sand.

Under forestillingen vil der kunne købes kaffe, kage og kåring af kommunens bedste skosål (ostemad) afslutter aftenen, hvorpå publikum inviteres til at snakke med kunstnerne og hinanden om historien bag de sko, som de selv har medbragt til aftenen.

”Hvis du var i mine sko” tager udgangspunkt i den historiske fortælling om, at Polymeren engang var en fabrik, der gav arbejde og levebrød til mange familier i området. Det nedlagte fabriksområde er meget råt og bliver en del af det kunstneriske udtryk og er også inspirationen til indholdet i den musikalske fortælling.

INSTAGRAM Seneste opdateringer fra arbejdsprocessen under skabelse af HVIS DU VAR I MINE SKO

OM KUNSTNERNE:

TINE LOUISE KORTERMAND (Video, lyd, performancekunst – komponist & sanger) er uddannet video, lyd og performancekunstner fra Det Fynske Kunstakademi.
Hun har bl.a. modtaget H. C. Andersens publikumspris og det 3-årige-arbejdslegat fra Statens Kunstfond af udvalget for rytmisk musik i 2010. Hun har udgivet plade på Darla Records USA og Quince Records i Japan samt optrådt med performance, videoinstallation og musik både i DK og udlandet. Seneste performance i oktober på bienalen Exchange Rates i NY, hvor hun improviserede vuggeviser til publikum.
http://kortermand.dk/cherries_dk/frameset2.html

BAND ANE (Elektonmusiker & komponist) alias Ane Østergaard, født 1983 komponerer melodisk elektronisk musik. Hendes udtryk ligger i feltet mellem Ambient /    Musique Concrète / Pop / Avantgarde. Hendes seneste udgivelse hedder Anish Music Caravan. Hun har bl.a. modtaget Steppeulveprisen ” Hope of the year ” ( 2006 ), The Danish Art Agency ” Anish Music ” (2006), Danish Deejay Awards ” Talent of the year ” (2006) The Danish Art Agency ” Anish Music Too And Free” (2009).
https://youtu.be/xAhmVus62S4?t=2m2s

HAL PARFITT MURRAY (Violin, mandolin – komponist & sangerer uddannet violinist fra Det Fynske Musikkonservatorium og har studeret komposition på Newcastle University. Han spiller blandt andet med det danske folk band Basco og med den svenske Sofie Livebrant. Derudover arbejder han som freelance komponist og    musiker i mange forskellige sammenhænge.
https://www.youtube.com/watch?v=OX5xYzOiXTY&feature=youtu.be&t=2m10s

KIRSTINE SAND (Violinist & instruktør i folkedans)  er uddannet folkemusiker fra Det Fynske Musikkonservatorium. Hun underviser i både klassisk og folkemusik. Derudover  spiller hun med kvartetten Svestar og trioen Fiolministeriet.
https://www.youtube.com/watch?v=UwVi2IlWk6I

FAKTA

Sted:
Kulturcenter Polymeren, Stationsvej 69, 5792 Årslev

Dato & tid: 
Fredag den 15. Sept. kl 17:00 – 18.00 (+ efterarrangement)
Lørdag den 16. Sept. kl 14.00 – 15.00 (+ efterarrangement)
Søndag den 17. Sept. kl. 14.00 – 15.00 (+ efterarrangement)

Fri entré:    * Medbring gerne et par af dine sko (Du får dem med igen når du går)

HVIS DU VAR I MINE SKO ER ORGANISERET AF FESTIVALEN MOD.STRØM OG STØTTET AF
Albani Fonden, Region Syddanmark, Festivalen Mod.Strøm og Kulturregion Fyn i samarbejde med KulturarvFyn