Nature Wild

Home / Nature Wild

Soldater vender hjem. Ikke til familien og hverdagen, men til skovene.
Efter at have mødt krigens brændpunkter og civilisationens grænseland, trækker de sig tilbage til naturen … til vildkanten.

Med naturen som ramme og gennem musik, sang, video og koreografi lader 4 nordiske kunstnere os møde hjemvendte soldater og deres stærke fortællinger om at leve i skoven og bruge naturen som helende middel.

På baggrund af interviews med danske hjemvendte soldater og deres pårørende udfoldes fortællingen Nature Wild i en hybrid mellem dokumentarisk videoscenografi, elektroniske beats, opera, indie, dans og performancekunst … Kroppens egen lyd imellem grene, der knækker. Vær med når kampen for at vende hjem tager en omvej i menneskets sind og en tur ud i den vilde natur.

OPLEV NATURE WILD  TORSDAG 7. JUNI 2018 PÅ AVENY-T / CPH Stage
Publikum bliver ledt på en lille vandring igennem aftendug og røg fra olietønder ude i Frederiksberg Have og videre ind i teaterets mørke. Vi glæder os til at se jer til en smuk aften i lygtens skær og med naturen som ramme.

Den 4.Væg gav 6 stjerner med ordene:
“… Det er så skarpt koreograferet, og sammenspillet mellem alle elementerne sidder lige i skabet. … En helt igennem uafrystelig oplevelse som jeg på det varmeste kan anbefale …”

KØB BILLET TIL FORESTILLING PÅ AVENY-T   >>>  HER

KØB BILLET TIL BÅDE FOREDRAG  & FORESTILLING   >>> 
HER
(Politiken PLUS)

BILLEDER Rico Feldfoss

Nature Wild bygger på virkelige historier om danske soldater. Igennem et år har kunstneren Tine Louise Kortermand været rundt i Danmark og interviewe hjemvendte soldater og deres familiemedlemmer. På baggrund af disse interviews skaber kontratenor Daniel Carlsson (S), danser Taneli Torma (FI), elektronmusiker Aku Raski (FI) samt video- lyd- og performancekunstner Tine Louise Kortermand (DK) en musikdramatisk forestilling om samhørighed, om det at føle sig fremmed overfor sine nærmeste, at leve i parallelverdener, at tage ud i skovene og naturen, at synke ned i mørket – og dukke op til overfladen og kunne se lyset igen.

TRAILER

Værket Nature Wild er co-produceret imellem Nordic Performance Art, DEFINE festival og Den Fynske Opera. Og blev uropført på Den Fynske Opera i Odense
2.-12. september 2017. Og har derefter kunne opleves på Polymeren 19. september 2017, DEFINE festival den 10. november 2017 på Sønderborg Teater.
Og nu på Cph Stage / Aveny-T den 7. juni 2018. Stor tak til øvrige medvirkende: Alskvartetten samt korleder Merete Sørensen og Rytmisk Centers kor.
Lyt til operaens podcast HER
Lyt til sangen “The Countdown” HER

TRAILER (live)

Det siger publikum og pressen HER

NATURE WILD sangtekster & billeder HER

Læs mere om emnet HER

Kreditering og stor tak HER

Oplev værket indefra … se mere info under BILLETTER

INSTAGRAM Seneste opdateringer fra arbejdsprocessen under skabelse af NATURE WILD

INDDRAGELSE AF DET UNGE PUBLIKUM

INSTAGRAM / YOUNG NATURE WILD (Huskunstnerprojekt)
(13 skoler og gymnasier i Region Syddanmark følger skabelsesprocessen af værket NATURE WILD. Igennem workshops skal de arbejde med performance og land-art-lyd-objekter i henhold til Nature Wild temaet. Her vil du løbende kunne få små ’smagsprøver’ og følge med i, hvad der bliver skabt ude på skolerne. Workshops er støttet af Statens Kunstfonds Huskunstnerordning).

SOUNDCLOUD/ YOUNG NATURE WILD (Huskunstnerprojekt)
(Lyt til elevernes poetiske lydværker skabt med udgangspunkt i deres oplevelser ude i skovene. Workshops er støttet af Statens Kunstfonds Huskunstnerordning).

FLASHMOB (Huskunstnerprojekt)

Igennem huskunstnerprojektet fik eleverne indblik i NATURE WILD temaet med hjemvendte soldater, der trækker sig tilbage til skovene og bruger naturen som helende middel. Samtidigt med at de selv fik prøvet kræfter med kunsten, som går på tværs af genrerne. Igennem et år – sommer, vinter, vår og efterår – har vi ført 415 elever fra Fyn og Sønderjylland ud i skovene i lokal områderne så de kunne lytte til naturen og samle materialer ind fra skovbunden. Ud fra dette materiale producerede de land-art-objekter og lydværker. Hele projektet afrundede vi med en poetisk flashmob på en smuk aften under månens skær den 1. september i Odense og 10. november i Sønderborg. (Flashmob blev støttet af FraGadetilBy)


NATURE WILD ER STØTTET AF

Statens Kunstfond, Musikdramatisk pulje, Projektstøtteudvalg for Billedkunst, Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Huskunstnerudvalget, Bikubenfonden, Beckett-Fonden, Fra Gade til By. Dansk Komponist Forenings Produktionspulje og KODA´s Kulturelle Midler samt Odense Kommune, By- og kulturforvaltningen.