Et lys i mørket

Home / Et lys i mørket

NATPERFORMANCE I BUTIKSVINDUE

Efter lukketid og mørkets frembrud omskabes et butiksvindue til en lille oplyst scene. Inde bag ruden dukker en kvinde op. Hun smelter sammen med videoprojektioner af fremtids-drømme og elektroniske lydlandskaber af grydelåg og væltende ølflasker. Højtalere er placeret udenfor butiksvinduet, så publikum kan høre, hvad der foregår bag den oplyste rude.

Performancen modtog H. C. Andersen Festivals publikumspris august 2015. Forestillingen fik 5 ud af 6 stjerner af Morten Vilsbæk, FS og anmeldt med ordene: “… Det er smukt og skrøbeligt, når hun i silhuet slår xylofonen an og bryder stilheden i gaden  … en hårrejsende og fornem brug af byrummet”.

Fotos: Smedestræde/Vestergade, Odense C, H.C. Andersen Festivals 2015. Performance af video, lyd og performancekunstner Tine Louise Kortermand.

ET LYS I MØRKET er et poetisk værk om vores samfunds inderste værdier. Værket er skabt ud fra interviews med fire enlige mødre, som er vokset op under hårde vilkår – fire kvinder som modtager hjælp fra samfundet, og for hvem hver dag er en kamp.

ET LYS I MØRKET åbner et vindue ind til disse kvinders liv og er en hyldest til dem, som insisterer på at kæmpe videre og holde fast i lyset, selvom de er vokset op i skyggen af en mørk barndom.

Fotos: Cph Stage 2016 / Det Frie Felts Festival i Kødbyen, Høkerboderne

OPTRÆDEN: H. C. Andersen Festivals 2015. Cph Stage 2016. Bornholm Folkemøde 2016.
ET LYS I MØRKET er støttet af:
Statens Kunstfond – komponisthonorar og H. C. Andersen Festivals