CARLS CAMINO

Home / CARLS CAMINO

CARLS CAMINO – en lydvandring i Carl Nielsens barndomsland

Carls Camino er en lydvandring – en musikdramatisk oplevelse i den fri natur omkring Carl Nielsens barndomshjem og de steder, hvor Carl Nielsen færdedes under sin opvækst.

Med afsæt i Carl Nielsens humoristiske og poetiske bog ”Min Fynske barndom” skabes 20 lydværker af 5-8 minutters varighed, der kan opleves punktvis på en 30-50 km lang vandringstur ad Faaborg-Midtfyns stisystem.

Imellem de 20 lyttespots er der plads til ro, eftertænksomhed og pauser under trækronerne eller i markskellet. På ruten passerer lydvandrerne kroer, shelters, gårdbutikker og små lokale spisesteder. På den måde kan caminovandrerne selv vælge om de vil gå et par timer, eller over flere dage.

Lydvandringen er en hyldest til naturen, landlivet og Carl Nielsens barndomsland. Brudstykker af Carl Nielsens verdenskendte melodier blandes med poetiske hverdagsfortællinger, indhentet gennem workshops med Faaborg-Midtfynske beboere, og indtalt af lokale børn, voksne og fagfolk.

Carls Camino er for musik- og naturelskere, og folk som har brug for at komme ned i gear og beriges af et stykke dansk kulturarv med verdensformat og internationalt udsyn.

Fra juni 2021 og frem til juni 2022 indsamler komponisten Tine Louise Kortermand lokale fortællinger, som kommer til at indgå i de 20 lydværker.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her på hjemmesiden og få info om hvor og hvornår. Eller kontakt os på: mail@nordicperformanceart.dk

Lydvandringen er i skabelsesproces og planlagt til at åbne maj 2023/24.

Kortermand har igennem 24 år arbejdet med lydværker, hvor hun interviewer folk, og omskaber historierne til et sanseligt udtryk – en hybrid imellem radioteater, musik og soundscapes. Hun kan i øjeblikket opleves i Kunstmuseum Brandts’ 400 m2 store søjlehal med video- og lydværket “Byen under byen”.

Carl Nielsen mere om Carl >>

KREDITERING
Lydvandringen er produceret af Nordic Performance Art ved lydkunstner og komponist Tine Louise Kortermand. Projektet skabes i tæt samarbejde med Carl Nielsens Barndomshjem/v Museumsinspektør Ida-Marie Vorre, Danske Digterruter, Faaborg-Midtfyn Kommune samt lokalforeningerne i FMK.

STØTTET AF
Øernes Kunstfond, Frilufts Rådet – støttet med udlodningsmidler til friluftsliv samt Statens Kunstfonds arbejdslegat